Therapie in Dordrecht met therapeut

Jungiaanse therapie

De gedachte van Jungiaanse therapie is dat iedereen wordt aangestuurd door gevoelens, gedachten en emoties. En je denkt dat je jezelf wel zo’n beetje kent, maar dat is in de regel niet het geval.

De uitwisseling tussen al die gedachten, gevoelens en emoties is naast bewust namelijk ook onbewust.

Bij Jungiaanse therapie krijg je het allemaal wél te zien. Dat is soms confronterend, niet altijd even leuk, maar altijd heel waardevol. Je ontdekt wat je wilt en kunt en neemt de regie weer in eigen handen.

Het vinden van het thema

De meeste mensen hebben niet één specifieke klacht; er gaan dingen niet goed, je voelt je niet jezelf, je loopt tegen bepaalde zaken aan.

We gaan samen op zoek naar bredere thema’s die achter je vragen spelen.

Een wereld van mogelijkheden

Dat geeft inzicht. Maar niet alleen dat, voor veel mensen is het bevrijdend zichzelf weer eens even echt onder ogen te zien. Niet alleen omwille van de klacht, maar om te herontdekken wat je allemaal wel niet kunt.

Patronen herkennen en doorbreken

Die patronen die je nu zo in de weg kunnen zitten, hebben ooit nut gehad. Het is belangrijk dat ook goed te begrijpen. En vervolgens te vinden wat ‘echt jij’ is. Het bewust maken en het je realiseren dat je ook over gevoelens, gedrag, gedachten en emoties een keuze hebt is voor veel mensen een bevrijding en voor iedereen verrijkend.

Aandacht, liefde en respect

De (her)ontdekkingen van jezelf, de verbinding met alle aspecten en jouw meest wezenlijke leefwereld maken je onherroepelijk blij met jezelf. Het klopt helemaal en je ziet een zee van kansen.

Daardoor ontwikkel je een liefdevolle relatie met jezelf. Je ondekt wie je bent, wat een prachtmens je bent en hoe fijn het is dat je bestaat.

De Competence Analist & Development Tool

Met deze methode dringen we razendsnel door tot de kern. Je krijgt inzicht in veel patronen en mechanismen die binnenin je spelen.

Zo werkt het: je krijgt 8 kaarten en je wordt gevraagd er een aantal keuzes over te maken. Vervolgens krijg je 24 competentie-kaartjes waar je ook weer een aantal keuzes mee moet maken. Je legt de kaarten neer en maakt, met jouw keuzen in feiten een psychologische blauwdruk van jezelf.

Bijna alle cliënten zijn verbaasd over de diepgang en duidelijkheid van die blauwdruk. Het levert meteen ook inzicht op om het zo voor je te zien, je herkent verbanden en ziet ineens dingen bij jezelf die je van binnenuit helemaal niet kon zien.

In veel gevallen gebruiken we deze techniek om snel tot de kern te komen.

Kijk ook hier eens voor therapie

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psychotherapie Dordrecht. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Contact met psycholoog Dordrecht

Wil je advies over jouw klacht? Onze telefonisten kunnen je goed helpen en zijn allemaal geschoold in de psychologie. Zo vinden wij de juiste behandeling bij jouw hulpvraag. Wij kunnen direct een afspraak inplannen bij de psychologen. Bel ons op: 085 4014720 – geen wachtlijst!